Alle waterplanten en algen zijn verdwenen. Glashelder water is het resultaat. Het duikseizoen begint voor jou vroeg. Je trekt je droogpak aan over je joggingbroek. Voorzichtig vouw je de pols- en nekseals recht.

Samen met de waterdichte rits op je rug, zullen ze je droog houden tijdens je duik. Je ziet een buddypaar zich afdrogen na hun duik, brrr. Zo heb jij ook jaren gedoken. Nu niet meer, je hebt de droogpak specialty gevolgd en je eigen droogpak aangeschaft. Straks stap je zo uit je droogpak in je schoenen, omkleden is niet nodig. Nu eerst duiken. Bij het te water gaan word je niet nat en dat is nog steeds een raar gevoel. Alleen rond je gezicht voelt het koud. Dat gaat binnen een paar minuten over, weet je. Dan is je gezicht aan de watertemperatuur gewend. Je laat de lucht via het ventiel op je bovenarm uit je pak ontsnappen om te kunnen afdalen. Tijdens de duik kun je met de inflator op je borst, weer lucht in je pak blazen. Toch wil je zo min mogelijk lucht in je pak hebben. Precies genoeg om je lekker warm te houden en een pak"squeeze" te voorkomen. Te veel lucht kan problemen opleveren, weet je uit je cursus. Als namelijk al de lucht in je benen terechtkomt, kun je op de kop komen te hangen. Het is niet moeilijk om jezelf uit die situatie te bevrijden, maar als je het kunt voorkomen is dat natuurlijk beter.

Omdat duiken in droogpak voor een belangrijk deel gaat over drijfvermogen, vintechniek en houding in het water, is dit ook een erg geschikte cursus voor mensen die hun drijfvermogen willen verbeteren. De lucht in het pak zorgt ervoor dat je lekker stabiel in het water ligt.

De droogpakspecialty bestaat uit 1 zwembadduik, en 2 buitenduiken. Daarna kun je zelf veilig duiken in droogpak. In de zomer kan de zwembadduik ook in ondiep buiten water. Ga er echter wel vanuit dat je dan nog zeker 10 duiken ervaring nodig hebt, voor je in droogpak net zo makkelijk duikt als in je natpak.

Divection heeft 15 moderne droogpakken, zowel Neopreen als Trilaminaat. Daarmee kunnen we (bijna) iedereen van een goed passend en droog droogpak voorzien.

staat jouw datum er niet bij? Neem contact op en we plannen wat in.

Contact

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
+31 6 28 5655 84 (mobile)
+31 20 770 8850
(daily 9:30h-19:30h)

De Mirandabad
&
Overtoom 93, Amsterdam

Visit by appointment only.

Divection is aangesloten bij de Professional Association of Diving Instructors